Mikx|De Boer Legal

Angelsloërdijk 29
7822 HK Emmen

Postbus 155
7800 AD Emmen

tel.: 0591-687687
fax: 0591-612176

info@mdbnn.nl

Arthur de Kok

Scheiden

Je hoopt allemaal dat het jou niet overkomt. Maar helaas is dat voor ongeveer één op de drie stellen wel het geval. Of je nu getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap bent aangegaan of samenwoont, bij het uit elkaar gaan zijn de problemen en emoties hetzelfde. Vaak is er sprake van teleurstelling en onbegrip, zeker als er bij één van de partners een nieuwe liefde in het spel is. En in die situatie moet dan een aantal belangrijke afspraken worden gemaakt.

Wie gaat scheiden, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Er moet zoveel geregeld worden. Er moeten afspraken worden gemaakt over de omgang met de kinderen, wat er gebeurt met de woning, de verdeling van allerlei bezittingen en de splitsing van pensioenrechten. Misschien is het nodig om afspraken te maken over alimentatie en ga zo maar door. Deskundig advies over de meest geschikte oplossing, toegespitst op de betreffende situatie, kan dat allemaal veel makkelijker maken.

Als Echtscheidingsnotaris hebben wij ons gespecialiseerd in het adviseren bij echtscheiding. Een scheiding via ons kantoor is een keuze voor scheiding via bemiddeling (mediation) om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Wij kunnen je begeleiden bij de scheiding als je in onderling overleg tot overeenstemming wilt komen. Samen naar oplossingen zoeken is namelijk een betere basis voor de toekomst dan dat ieder met een eigen adviseur het onderste uit de kan probeert te halen. Zeker als er kinderen zijn, blijf je je hele leven met elkaar verbonden. En dan is het prettig als je nog redelijk met elkaar overweg kunt ....

Omdat de notaris toch al ingeschakeld moet worden voor de verdeling van het huis en/of voor de verdeling van de aandelen in de BV, wordt vaak gekozen voor een in (echt)scheidingen gespecialiseerde notaris-mediator. Deze echtscheidingsnotaris is absoluut onpartijdig en is niet alleen gespecialiseerd op het gebied van het echtscheidingsrecht, alimentatie en pensioen, maar heeft ook geleerd om te gaan met de vaak heftige emoties die bij een scheiding spelen. Ook kan de echtscheidingsnotaris een ouderschapsplan opstellen en wijzen op de problemen die bij de kinderen kunnen gaan spelen.

Om de scheiding te formaliseren hoef je niet zelf naar de rechtbank, dat regelen wij! De echtscheidingsnotaris regelt alles onder één dak, wat kostenbesparend en efficiënt is, want niet alleen is de scheiding in goede handen, ook kunnen wij aansluitend zorgdragen voor de verdeling van de gezamenlijke bezittingen, zoals de woning en daarbij behorende hypotheekschuld.
Ofwel: wij regelen alles rondom de scheiding en nemen elke zorg uit handen.

Indien je meer informatie wenst over het regelen van een scheiding via ons kantoor, dan kun je contact opnemen met Arthur de Kok of Ellen Oonk. Zij zijn beiden MFN gespecialiseerde ‘family geaccrediteerde’ registermediators.

Een registermediator staat borg voor kwaliteit

 

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op voor een gratis offerte
of voor een gratis informatief gesprek.

 
Stel uw vraag of mededeling in het vak.

Scheidingsbemiddeling